Analisten gaan uit van recordomzet Synopsys

Synopsys zal morgen haar financiele resultaten over het voorbije kwartaal bekend maken. Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Synopsys over dit jaar komt uit op 2,66 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het concern 2,42 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Synopsys in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 470 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 3,28 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 23,25 uit.

Analisten rekenen er niet op dat Synopsys dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een magere 0,14 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Synopsys 's marktkapitalisatie 11,83 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 76,27 dollar.

Historische koersen Synopsys afgelopen 10 jaar

financiele analyse synopsys

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.