Beleggers zoeken GoPro weer op

Het aandeel GoPro, dat pas sinds kort op Wall Street genoteerd is, is weer volop in de belangstelling bij beleggers. De resultaten over het tweede kwartaal lagen boven de consensus en tevens verhoogde het camerabedrijf haar outlook voor dit jaar. Het bedrijf stelt dat het op de korte termijn winstgevend kan worden. Binnenkort zal GoPro haar nieuwe camera, de HER06, op de markt brengen. Veel analisten verwachten hier veel van, mede door het vakantieseizoen nu.

Recent verhoogde researchhuis Raymond James haar advies voor het aandeel naar kopen. Zij verwachten voor de komende kwartalen een stabilisering van de kasstromen. Verder zag GoPro een omzetboost door de samenwerking met Amazon.com (bij de Amazon.com Prime Day in juli dit jaar).

Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 1,33 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 1,19 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Gopro in beeld plus taxaties 2017

koersdata

De meeste analisten rekenen voor 2017 op een nettoverlies van 10 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een verlies per aandeel van 5 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -197,6 uit.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat Gopro geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de elektronicabedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 1,81 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Gopro's totale beurswaarde 993,89 miljoen dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 9,88 dollar.

Historische koersen Gopro

koersdata gopro

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.