Air France-KLM dit jaar stevige outperformer in luchtvaartsector, koersdoelen verder omhoog

Vandaag werd bekend dat Air France-KLM Air France-KLM en ASR deel uit gaan maken van de Euro Stoxx. De rentree van Air France-KLM Air France-KLM in deze Europese hoofdindex komt mede door de forse koerswinsten van het luchtvaartbedrijf. Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de stevige koerswinst van 147 procent tot één van de betere aandelen bij de luchtvaartbedrijven. Het doorsnee aandeel uit de luchtvaartsector leverde de dit jaar een winst op van 14 procent.

Rendementen Air France-KLM - Air France-KLM versus luchtvaartsector

aandeel

Buy & hold rendementen aandeel Air France-KLM - Air France-KLM over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een gigantisch verlies van 56 procent. Het aandeel noteert sinds 2012 op een winst van 212 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel hoger.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 25,7 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 24,85 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Air France-KLM - Air France-KLM in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 718 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Air France-KLM - Air France-KLM 's resultaat per aandeel op een winst van 2,13 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 6 uit.

De consensus van de analisten luidt dat Air France-KLM - Air France-KLM geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de luchtvaartbedrijven ligt op een schamele 0,78 procent.

Jongste koersdoelen rond de 14 euro

Standard & Poors, Credit Suisse en Davy Research gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Air France-KLM - Air France-KLM ' momenteel circa 3,78 miljard euro.

Historische koersen Air France-KLM - Air France-KLM

financiele analyse airfrance-klm

Om 9.02 koerst het aandeel 0,27 procent hoger op 12,78 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.