Pernod-Ricard dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Morgen zal het Franse Pernod-Ricard haar resultaten over het afgelopen kwartaal bekend maken. Gezien de de analistenconsensus zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 9 miljard euro. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 8,68 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Pernod-Ricard in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 1,5 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5,63 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 20,53.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,03 euro. Pernod-Ricard 's dividendrendement ligt dus op 1,76 procent. Het doorsnee dividendrendement van de drankensector ligt op een nihile 0,53 procent.

Recente koersdoelen rond de 119 euro

De laatste 3 adviezen voor de drankenproducent zijn afkomstig van Credit Suisse , Jefferies & Co. en Berenberg

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Pernod-Ricard 's beurswaarde 30,55 miljard euro.

Het aandeel staat om 9.12 0,61 procent hoger op 115,6 euro.

Historische koersen Pernod-Ricard

aandeel pernod-ricard

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.