Aandeel Centrica dit jaar bij achterblijvers in energiesector

Het aandeel is vanaf begin dit jaar door de forse min van 20 procent tot één van de slechtere aandelen binnen haar sector. Het gemiddelde aandeel uit de energiesector leverde de dit jaar een winst op van 10 procent. Andere slecht presterende aandelen uit de peergroup zijn onder andere Methes Energies International L, Methes Energies International L en Glori Energy Inc.. Bij de sectorwinnaars horen onder andere Xoma Ltd, Cell Therapeutics en Apricus Biosciences.

Rendementen Centrica versus energiesector

financiele analyse

Buy & hold rendementen aandeel Centrica over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten hebben nu een beperkt verlies van 45 procent. Sinds 2012 noteert het aandeel op een verlies van 44 procent. Over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel hoger.

Kerncijfers Europese energiesector

aandelenanalyses

Gemiddeld kost de sector nu 15 maal de winst per aandeel. De sector wordt nu op 1,75 maal de boekwaarde per aandeel verhandeld. Sinds 2012 noteert de sector ruim 8 procent in de plus en sinds 2007 3 procent in de min.

De omzet van Centrica over dit jaar komt uit op 28,22 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 27,1 miljard GBp bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Centrica in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 853 miljoen GBp. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 16 GBp. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 11,71 uit.

Fors dividend Centrica

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 12 GBp. Het dividendrendement komt hiermee op 6,41 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de energiesector ligt op een magere 0,46 procent.

Laatste koersdoelen rond de 199 GBp

Jefferies & Co., JP Morgan en HSBC gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Centrica's beurswaarde 938,59 miljard GBp.

Historische koersen Centrica

beurskoers centrica

Het aandeel staat om 12.46 1,12 procent hoger op 187,3 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.