Participaties AvH stemmen analisten positief

In de afgelopen periode heeft Ackermans & Van Haaren diverse belangen opgebouwd. Het gaat hier onder meer om een belang in het Belgische Rombouts en het Indiase Sagar Cements. Analisten zijn overwegend positief over het aandeel. Een aantal analisten heeft deze maand hun koersdoel voor Ackermans & Van Haaren verhoogd.

AvH wordt actief in India
Eind mei werd bekend gemaakt dat Ackermans & Van Haaren een participatie heeft genomen van 14,32% in de Indisch beursgenoteerde bouwmaterialengroep Sagar Cements Ltd. Sagar Cements heeft een beurskapitalisatie van ongeveer 77 miljoen euro, waardoor de participatie van AvH neerkomt op ruim 11 miljoen euro.

Daarnaast heet AvH in het eerste kwartaal een belang van 20% opgebouwd in koffieproducent Robouts. Rombouts is als een kwaliteitsmerk één van de belangrijkste spelers op de Belgische koffiemarkt en heeft ook een sterke aanwezigheid in Frankrijk. Het concern behaalde in 2006 een omzet van 120 miljoen euro en heeft een eigen vermogen van 22,4 miljoen euro.

DEME wint contract in Emiraten
Gisteren (16 juni, red.) maakt de bagger, waterbouw- en milieugroep DEME, waar AvH een belang in heeft, bekend dat het in de Verenigde Arabische Emiraten een contract heeft verworven ter waarde van 350 miljoen euro. DEME zal zich gaan bezighouden met de bouw van een nieuw kunstmatig eiland, genaamd El Dana, gelegen in de Arabische Golf in het Emiraat Ras Al Khaimah. Het project zal binnen een maand van start gaan als er wordt begonnen aan de bouw van de golfbrekers en kust- en overbekledingen.


Landkaart van de regio Ras al Khaimah

Analisten overwegend positief
Analisten zijn te spreken over de diverse belangen die het concern heeft genomen in de afgelopen periode. Voor het aandeel staan op het moment van schrijven 9 koop- en 2 houdadviezen uit. Geen van de analisten heeft een verkoopadvies afgegeven.

De analisten hebben in de maand juni hun koersdoelen opwaarts bijgesteld. Hierdoor bedraagt het gemiddeld koersdoel op dit moment 79,50 euro.