Waarom analisten Intel goedkoop vinden, vooral door Trump

Het aandeel Intel is volgens diverse analisten ondergewaardeerd. Het chipbedrijf zou volgens de consensus van de analisten flink kunnen profiteren van haar sterke positie in de markt voor zelfrijdende auto's. Onlangs nam Intel het bedrijf Mobileye over dat gespecialiseerd is in de markt voor zelfrijdende auto's. Momenteel rijden er al ruim 15 miljoen auto's 'zelf' rond op de techniek van Mobileye. Naast deze sector zet Intel ook nog sterk in op haar corebusiness de chips. Onlangs presenteerde het bedrijf haar '17-qubit' superchip voor kwantum technologieën. Naast deze takken profiteert Intel ook veel van 5G, 'internet of things' en FPGA.

Veel analisten verwachten dat Intel één van de grote winnaars zal zijn van de belastingplannen van de regering Trump. Intel heeft momenteel ruim 20 miljard dollar op de bank staan. Het merendeel hiervan staat buiten de VS. Momenteel zou Intel hier 35 procent over moeten gaan betalen maar het is de verwachting dat de regering Trump dit naar 10 procent zal gaan verlagen. Dit zou voor Intel een geschenk uit de hemel zijn. Het aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 8 procent hoger.

Gezien de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Intel over dit jaar komt uit op 61,38 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het concern 59,39 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Intel in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 14,51 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 3,01 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 13,02 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,08 dollar. Intel 's dividendrendement komt dus op 2,76 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een nihile 0,24 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 32 dollar

De meest recente adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van KBC Securities, Sanford C. Bernstein & Co en Jefferies & Co..

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Intel 's beurswaarde 185,17 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 39,19 dollar.

Historische koersen Intel afgelopen 10 jaar

aandeel intel

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.