Momenteel zeer fors dividend BPost

Beleggers in het aandeel BPost kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel BPost nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,8 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 7,58 procent. Het doorsnee dividend van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een prima 3 procent.

Historische dividendrendementen BPost

Over 2019 komt de omzet volgens de analisten uit op 3,82 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het concern 3,77 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BPost in beeld plus taxaties 2019

aandelenanalyse

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 188 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 94 cent verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 11,22 te liggen.

Meest recente koersdoelen rond de 9 euro

RBC Capital Markets, Goldman Sachs en Kepler Capital Markets gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

BPost's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 2,11 miljard euro. Het aandeel BPost bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds december vorig jaar staat het aandeel BPost maar liefst 47 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 8 en de 12 euro.

Historische koersen BPost afgelopen 10 jaar

aandelenanalyse bpost

Klikt u hier voor dividend aandeel BPost. Het aandeel staat om 11.50 0,28 procent lager op 10,55 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.