Analisten gaan uit van recordomzet Lufthansa

Morgen presenteert het Duitse Lufthansa haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Lufthansa over dit jaar komt uit op 35,42 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 31,66 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Lufthansa in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 1,97 miljard euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 4 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 6,49 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 0,67 cent per aandeel. Lufthansa 's dividendrendement komt hiermee op 2,58 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaartbedrijven ligt op een magere 0,37 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 29 euro

Sanford C. Bernstein & Co, Morgan Stanley en Exane BNP Paribas gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Lufthansa ' nu rond de 12,06 miljard euro.

Om 11.14 stond het aandeel 0,94 procent hoger op 25,96 euro.

Historische koersen Lufthansa voorbije 10 jaar

beurskoers lufthansa

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.