Analisten gaan uit van superjaar voor BE Semiconductor

Morgen komt het Nederlandse BE Semiconductor met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat records voor het bedrijf zijn. Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 557 miljoen euro. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het concern 375,38 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BE Semiconductor in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 151 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 3,42 euro over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 18,19.

Fors dividend BE Semiconductor

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3,31 euro verwacht. Het dividendrendement van BE Semiconductor ligt hiermee op 5,32 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een magere 0,24 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 60 euro

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van ING, Kepler Capital Markets en NIBC.

BE Semiconductor's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 2,36 miljard .

Het aandeel staat om 11.24 1,25 procent hoger op 62,2 euro.

Historische beurskoersen BE Semiconductor

koersgrafieken besemiconductor

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.