KPN in top Nederlandse dividendrendementen

Beleggers in het aandeel KPN kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel KPN nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. De consensus van het dividend ligt op 0,13 cent per aandeel. KPN's dividendrendement bedraagt dus momenteel 4,89 procent. Het doorsnee dividendrendement van de vaste lijn communicatiebedrijven ligt op een aantrekkelijke 4,38570089251733 procent.

Historische dividendrendementen KPN

Morgen presenteert het Nederlandse KPN haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 5,58 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2018 toen het bedrijf 5,64 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten KPN in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 584 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 14 cent verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 19 te liggen.

Meest recente koersdoelen rond de 4 euro

De laatste 3 adviezen voor het telecombedrijf zijn afkomstig van JP Morgan, Deutsche Bank en Bank of America Merrill Lynch.

KPN's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 11,17 miljard . Het aandeel KPN was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel KPN 9 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2 en de 3 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 59 procent hoger.

Historische beurskoersen KPN

historische koersen kpn

Klikt u hier voor dividend aandeel KPN. Het aandeel staat om 14.12 1,35 procent hoger op 2,66 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.