BT Group niet favoriet onder analisten

De gemiddelde Market to Book ratio van BT Group (British Telecom) is de laagste van de vaste lijn telecommunicatiesector. Dit blijkt uit een analyse van AnalistPro. Het aandeel wordt niet gewaardeerd door analisten. Het heeft binnen zijn sector de op één na slechtste consensus. De koers van het aandeel is in een jaar tijd met meer dan een kwart afgenomen.

Winststijging BT
In het eerste kwartaal van 2008 (het vierde jaar van het fiscale boekjaar 2008) heeft BT Group een van 1,57 miljard pond sterling geboekt. Dit is een stijging van 2% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg ook met 2% tot 5,422 miljard pond sterling. De free cash flow kwam uit op 1,705 miljard pond sterling, een toename van 7%. Het concern verwacht voor het gehele boekjaar een verdere groei.

Nederlands tintje
Begin juni (4 juni, red.) werd bekend dat de Nederlander Roel Louwhoff de plaats van de onlangs vertrokken topman Ben Verwaayen zal innemen in de raad van bestuur van BT Group . De functie van Verwaayen zal worden overgenomen door de Brit Ian Livingstone. Het concern wil met Louwhoff van een Brits bedrijf naar een internationaal opererende onderneming. Deze verandering is destijds mede door Verwaayen op gang gezet. Louwhoff was voorheen divisiedirecteur van BT Operate.

Op één na slechtste consensus
De meeste analisten hebben het aandeel BT Group niet bovenaan hun lijst van favoriete telecommers staan. Het aandeel heeft de op één na slechtste consensus van de sector, alleen het Amerikaanse Level 3 Comm. Communications wordt nog slechter gewaardeerd door de analisten. Voor het aandeel staan op het moment van schrijven 6 koop-, 13 houd- en 4 verkoopadviezen uit.

De koers van het aandeel BT Group is in een jaar tijd met meer dan een kwart afgenomen. Mede door deze koersdaling is de afstand tot het gemiddeld koersdoel toegenomen en daarmee het verwacht rendement opgelopen naar bijna 40% (37,59%, red.). Het gemiddeld koersdoel is op dit moment 284,81 pond sterling.

BT Group noteert met 6,16 de laagste k/w-verhouding van de sector vaste lijn communicatie. Deutsche Telekom en Telenet hebben de hoogste k/w-verhoudingen; respectievelijk 81,46 en 74,26.

Laagste gemiddelde Market to Book ratio
AnalistPro heeft voor u een uitgebreide analyse gemaakt over het aandeel Telenet . Hierin wordt het concern onder meer vergeleken met zijn sectorgenoot BT Group . Uit de analyse komt onder meer naar voren dat de boekwaarde van BT Group behoorlijk volatiel is, de overige bedrijven vertonen een veel lagere volatiliteit met hun boekwaarden. De gemiddelde Market to Book ratio van BT Group is over de periode 2001-2007 het laagst wanneer vergeleken met zijn sectorgenoten. Het gehele onderzoek vindt u terug op AnalistPro. De volledige analyse is terug te vinden op AnalistPro. Klik hier om u aan te melden of in te loggen.