BAM blijft sectorfavoriet

Ook het Nederlandse bouwconcern BAM houdt last van de hogere grondstofprijzen. De koers van het aandeel BAM is daarnaast in de afgelopen maand met een derde afgenomen. Toch blijven analisten positief over het bouwconcern. Geen van de analisten is negatief over het aandeel. De consensus is daardoor uitermate positief. De resultaten die BAM eind mei publiceerde waren ook conform verwachting en de prognose voor de jaarwinst werd door het concern herhaald.

Handhaving winstverwachting
Eind mei (29 mei, red.) presenteerde waren conform verwachting. Het nettoresultaat in het eerste kwartaal 2008 kwam uit op 51,6 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder bedroeg dit nog 54 miljoen euro.

Seizoensinvloeden hebben evenals in voorgaande jaren de interpretatie van de eerste kwartaalresultaten beïnvloed. De opbrengsten stegen met ongeveer 9% tot 1,87 miljard euro, waar dit in Q1’07 nog 1,72 miljard euro bedroeg. Wanneer het effect van valutakoersverschillen buiten beschouwing wordt gelaten namen de opbrengsten met circa 13% toe, waarvan circa 2% als gevolg van acquisities. Volgens het bouwconcern is vooral de depreciatie van het Britse pond van invloed geweest op de opbrengsten en resultaten in vergelijking met 2007 waardoor deze negatief zijn uitgevallen. Het resultaat vóór belastingen nam dan ook licht af van 66,5 miljoen euro tot 65,7 miljoen euro.

De orderportefeuille steeg van 13,8 miljard euro tot 14,3 miljard euro. Hiervan zal 6,3 miljard euro nog dit jaar ten uitvoer worden gebracht. Vooral uit Groot-Brittannië en Duitsland komen veel orders. Volgens verwachtingen zal de Nederlandse bouwmarkt in 2008 met 2,7%. BAM verwacht dit jaar 9 miljard euro aan omzet te genereren en een winst te behalen van tenminste 250 miljoen euro.

Op 28 augustus zullen de halfjaarcijfers over 2008 worden gepubliceerd.

BAM blijft bij sectorfavoriet
De consensus van het aandeel BAM blijft uitermate positief. Geen van de analisten heeft voor het aandeel een verkoopadvies afgegeven. Mede daarom staat het aandeel bovenaan binnen de sector bouw/infrastructuur. Momenteel zijn er voor het aandeel 12 koop- en 2 houdadviezen afgegeven.

Mede door de recente koersdaling is er een verwachte outperformance van het aandeel van bijna 100% (99,38%, red.). Het gemiddeld koersdoel bedraagt op dit moment 20,88 euro.

Interview met CEO Joop van Oosten
Tim Kezer van Belegger.nl hield onlangs een interview met de CEO van BAM , Joop van Oosten. Het gehele interview vindt u hier.