TenCate most wanted

Het aandeel van de Almelose weefsel- en kunstgrasproducent TenCate is een witte raaf op het Damrak. Het aandeel laat in 2008 een behoorlijk goed rendement van +23% zien. Het aandeel staat nog immer hoog in de kooplijsten bij de analisten. Ook na de forse koerssprong van het aandeel deze maand noteert het nog steeds fors onder het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen. Ten Cate betaalde de afgelopen jaren haar aandeelhouders ieder jaar een hoger dividend per aandeel uit. Over 2007 werd 80 cent per aandeel uitgekeerd. Mocht Ten Cate ook over 2008 hetzelfde bedrag aan dividend betalen dan bedraagt het dividendrendement, gemeten met de huidige koers, 3,16%.

Interesse Amerikaanse leger voor weefselproducten Ten Cate
TenCate verwacht dat de vraag naar producten voor defensie blijft toenemen. De omzet van de bestaande TenCate Defender(TM)M weefsels zal blijven versnellen. Nieuwe TenCate Defender(TM)M weefsels worden in nauwe samenwerking met het Amerikaanse leger ontwikkeld en zullen later dit jaar gaan bijdragen. TenCate Defender(TM)M weefsels zijn geselecteerd als standaardweefsel voor de vlamwerende gevechtsuniformen die worden gedragen door het Amerikaanse leger en de Amerikaanse marine. De reacties die TenCate heeft ontvangen op de TenCate Defender(TM)M weefsels zijn positief en maken melding van een beperking van de verwondingen na IED (Improvised Explosive Device) aanvallen in Irak en Afghanistan. Sinds de introductie in maart 2007 is de verkoop van TenCate Defender(TM)M aan het Amerikaanse leger voortdurend en in steeds sneller tempo toegenomen. Naast TenCate Defender(TM)M levert TenCate ook andere weefsels aan het Amerikaanse leger, bijvoorbeeld Gen2 materiaal op basis van aramide.

De presentaties van de resultaten over het tweede kwartaal en de halfjaarscijfers worden op 20 augustus 2008 gehouden. In 2007 bedroeg de koerswinstverhouding (berekend met de ultimo slotkoers van het aandeel in 2007) 10.50. De forward P/E bedraagt 12,52 (de slotkoers van 22 juli gedeeld door de winst per aandeel van 2007 van 2,02 euro).