Beleggers onzeker over Bank of America

Het aandeel Bank of America staat inmiddels op een 5-jaars hoogtepunt maar beleggers lijken te vrezen dat het aandeel nu wel wat tegenwind kan krijgen. Vooral na de verkiezing van Donald Trump als president van de VS spoot het aandeel omhoog. Beleggers rekenden er op dat belastingverlagingen, hogere bestedingen aan infrastructuur en renteverhoging Bank of America flink zouden baten. De regering Trump heeft veel van deze maatregelen echter nog niet uitgevoerd. Mede hierdoor is het optimisme over het aandeel aan het wegzakken.

Over het derde kwartaal van dit jaar behaalde de bank een rentemarge van 2,36 procent hetgeen betekend dat de bank fors minder verdient aan het uitlenen van geld. Beleggers vermoeden ook dat de resultaten van de bank onder druk komen als er op korte termijn geen renteverhogingen komen. De nieuwe Fed-voorzitter zal heel waarschijnlijk het huidige 'lage rente' beleid gewoon doorzetten zo is de consensus bij veel Wall-Street analisten. Bank of America is echter qua balanswaarde nog steeds de nummer 1 in de VS.

Daarnaast stegen de inkomsten uit de consumententak met ruim 10 procent (jaar op jaar). De groei bij het aantal uitstaande leningen bleef echter hangen op 2,4 procent hetgeen duidt op een krimp van de eerdere groei.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 89,44 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 83,7 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Bank of America in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 19,51 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,82 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 14,93.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,39 cent. Bank of America 's dividendrendement komt dus op 1,43 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de bankensector ligt op een nihile 0,71 procent.

Laatste taxaties rond de 30 dollar

De laatste 3 adviezen voor de bank zijn afkomstig van Sanford C. Bernstein & Co, Morgan Stanley en Jefferies & Co..

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Bank of America 's totale beurswaarde 282,14 miljard dollar.

Om 15.57 stond het aandeel 1,6 procent lager op 27,18 dollar.

Koershistorie Bank of America 2007-2017

historische koersen bankofamerica

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.