Adviezen Randstad omlaag

Vandaag verlagen diverse zakenbanken hun adviezen voor de uitzendgigant Randstad . Het was de laatste tijd al ver richting het gemiddelde koersdoel van 66,60 euro gegaan. Op basis van de koerswinstverhouding staat het aandeel nu het hoogst gewaardeerd sinds 4 jaar (k/w'07 19.61 ondanks dat de winst in 2006 fors hoger was dan die van 2005 en 2004.

Op Euronext Amsterdam worden woensdag rode cijfers geschreven, in navolging van de duidelijke verliezen op Wall Street . Met name de uitzenders staan onder druk, na tegenvallende vooruitzichten van Randstad . Negatieve uitschieter op het Damrak is Randstad . De uitzender kwam vanochtend met de resultaten over het tweede kwartaal naar buiten, en analisten spreken van een tegenvallende autonome omzetgroei en een teleurstellende prognose voor het derde kwartaal.

Randstad noteert tussentijds 15% lager, en ook de branchegenoten USG People NV en Vedior behoren tot de grootste dalers op Beursplein 5 . Vedior publiceert donderdag zijn cijfers over het tweede kwartaal.

Randstad verwacht in het derde kwartaal een dubbelcijferige groei en een winst per aandeel van tenminste 0,95 euro. Zakenbank Petercam verlaagde hierop het advies voor het aandeel van 'add' naar 'reduce'.

Petercam denkt dat de markt de verwachting van de uitzender ziet als een winstwaarschuwing. Een van de teleurstellingen in de markt is volgens het effectenhuis de afvlakking van de autonome groei in Nederland en in Duitsland. Ook de prestaties in Noord-Amerika stellen volgens Petercam teleur.

Stork staat bijna 1% lager. Het industrieel concern zag de winst in het tweede kwartaal van dit jaar flink teruglopen door aanhoudende problemen met het NH90-helikopterprogramma. Het bedrijf neemt hiervoor een voorziening van 35 miljoen euro.

Verder liet Stork weten geen problemen te verwachten met zijn aandeelhouders bij de voorgenomen overname door de Britse investeringsmaatschappij Candover.

Net als Randstad kampt het Zweedse Volvo eveneens met problemen in de Verenigde Staten. Hierdoor liep de winst van de auto- en vrachtwagenfabrikant met 14% terug in het afgelopen kwartaal. Het aandeel wordt met bijna 6% teruggezet.

Verder staan de chipgerelateerde aandelen in Europa onder druk, na teleurstellende kwartaalcijfers van STMicroelectronics . Ook de resultaten van Peugeot -Citroën kunnen beleggers niet bekoren.