Analisten content met Umicore

Het Belgische Umicore presenteerde recent haar halfjaarcijfers welke boven verwachting waren. Vanwege de sterke prestaties heeft het concern de verwachtingen voor het restant van het jaar verhoogd. De gerealiseerde bedrijfswinst kwam hoger uit dan de meeste analisten hadden verwacht. Zij zijn dan ook positief over het aandeel en hebben het advies op kopen staan.

Resultaten
In de eerste 6 maanden van dit jaar kwam de recurrente bedrijfswinst uit op 215,4 miljoen euro. Wanneer vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder betekent dit een stijging van 8,2%. De opbrengsten stegen met 16,7% tot 1126,4 miljoen euro. De EBITDA bedroeg 293,2 miljoen euro.

De nettowinst steeg met 14,2% tot 137,6 miljoen euro. Hierin is rekening gehouden met de afgesplitste zinkactiviteiten die zijn ondergebracht in Nyrstar . De winst per aandeel kwam uit op 1,17 euro.

Het bedrijf meldt in zijn halfjaarrapport dat 310 miljoen euro van het aandeleninkoopprogramma van 400 miljoen euro is voltooid. Umicore heeft daardoor 8,8 procent van de aandelen in eigen handen.

Verhoging verwachtingen
Naar aanleiding van de sterke resultaten heeft Umicore haar verwachtingen voor de recurrente bedrijfswinst (rebit) opgetrokken. Het concern gaat nu uit van een rebit van 385-405 miljoen euro, waar het eerder uitging van een rebit van 365-390 miljoen euro.

Analisten positief
Gemiddeld rekenden de analisten op een bedrijfswinst van 203 miljoen euro wat dus lager was dan de uiteindelijk gerealiseerde bedrijfswinst van 215,4 miljoen euro.

Momenteel staan er voor het aandeel 1 verkoopadvies en daarnaast 4 houd- en 13 koopadviezen voor het aandeel uit. Enkel de analisten van CA Chevreux zijn negatief over het aandeel.

De koers van het aandeel is in de afgelopen maanden sterk gedaald. Begin juni stond het aandeel nog rond de 35 euro waar het nu rond de 25 euro bungelt. Het gemiddeld koersdoel van de analisten van 36,30 euro ligt hiermee rond de koers die het aandeel rond begin juni noteerde. Het verwacht rendement is zodoende meer dan 40% (42,52%, red.).