Omzetstijging Ahold Delhaize aldus consensus analisten, hoog dividendrendement

Morgen presenteert het Nederlandse Ahold Delhaize haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van Ahold Delhaize over dit jaar komt uit op 70,87 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 66,26 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Ahold Delhaize in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 2,01 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,87 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13,19 uit.

Fors dividend Ahold Delhaize

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,83 cent. Ahold Delhaize's dividendrendement ligt dus op 3,37 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de supermarktsector ligt op een magere 0,6 procent.

Laatste taxaties rond de 26 euro

De meest recente adviezen voor het supermarktconcern zijn afkomstig van Oddo Seydler Bank, Bryan Garnier en Independent Research.

Ahold Delhaize's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 27,87 miljard euro. Het aandeel Ahold Delhaize was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Ahold Delhaize maar liefst 26 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 18 en de 25 euro.

Historische koersen Ahold Delhaize

historische koersen aholddelhaize

Klikt u hier voor dividend aandeel Ahold Delhaize. Om 10.14 koerst het aandeel 0,85 procent hoger op 24,66 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.