BASF leider duurzaamheidsindex DJSI

BASF is één van de grotere internationale chemieconcerns. De activiteiten van BASF lopen uiteen in meer dan 170 landen waarbij BASF ruim 8.000 producten produceert vanuit vijf segmenten. BASF heeft diverse chemische producten zoals coatings, verf, antivries, remvloeistoffen en toevoegingen voor brandstoffen bij merknamen uitstaan die wereldwijd worden verkocht. BASF heeft meer dan 95.000 werknemers en heeft in 2007 een omzet gerealiseerd van 58 miljard. Analisten zijn vrijwel eensgezind over de het aandeel BASF .

Nieuwe designstudio
BASF heeft aangekondigd een nieuwe designstudio te openen voor de coatings industrie die vlakbij het hoofdkantoor en de productiefabriek in Munster ligt. Deze designstudio zal een ideale werkplek worden voor de BASF coatings ontwerpers.

Dow Jones Sustainable Index
De index die bedrijven beoordeelt op hun economische, ecologische en sociale prestaties wordt elk jaar aangepast. De bedrijven moeten zich elk jaar weer verbeteren ten opzichte van het vorige jaar en worden geselecteerd door analisten van de Sustainable Asset Management Group (SAM). BASF zit vanaf 2001 in de Dow Jones Sustainable Index , maar staat op het moment nummer 1 op de lijst van de chemische bedrijven. Hiermee heeft BASF concurrent AkzoNobel van de eerste plaats gestoten.Analisten vrijwel eensgezind
Analisten van ABN, Unicredit en ING Financial Markets zijn één van de vele die de laatste paar dagen een koopadvies hebben afgeven voor BASF . Van de in totaal 36 adviezen worden er 28 koop-, 6 houd- en 2 verkoopadviezen gegeven.

In de chemiesector laat BASF zijn directe concurrenten achter zich. BASF laat een betere consensus en rating zien dan Bayer, DSM en AkzoNobel . Voor een volledig overzicht klik hier.

In de DAX 30 staat BASF er goed voor. In de DAX 30 zijn momenteel 9 bedrijven die een rating hebben van 4.5 van de 5, waarbij BASF zich ook bevindt. Het gemiddeld koersdoel bedraagt op dit moment 51 euro wat een verwacht rendement oplevert van 28,42%.