Aandeel ASM International dit jaar bij beste Nederlandse aandelen

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 32 procent tot één van de betere aandelen van Nederland. Het gemiddelde Nederlandse aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 12 procent lager. Over de voorbije 3 maanden staat het aandeel op winst (+24 procent). Het doorsnee Nederlandse aandeel nam sinds begin dit jaar ruim 12 procent in waarde af.

Rendementen ASM International versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel ASM International over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 aanschaften staan nu op een forse winst van 650 procent. Gemeten vanaf 2012 noteert het aandeel op een winst van 282 procent. Over de voorgaande 3 maanden staat het aandeel op een winst van 24 procent.

Over 2020 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 1,27 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 1,12 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten ASM International in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

ASM International kantoor Almere ©

ASM International
ASM International


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 272 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5,56 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 23,39 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,7 euro. Het dividendrendement van ASM International ligt hiermee op 1,31 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een magere 0,08 procent.

Laatste koersdoelen rond de 163 euro

De meest recente adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van Barclays, Credit Suisse en JP Morgan.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt ASM International's totale beurswaarde 6,41 miljard euro. Het aandeel ASM International was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel ASM International maar liefst 86 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 54 en de 151 euro.

Historische beurskoersen ASM International

fundamantele data asminternational

Klikt u hier voor dividend aandeel ASM International. Het aandeel staat om 14.16 1,54 procent lager op 130,05 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.