Credit Agricole één na minst gewaardeerd

De derde grootste bank van Frankrijk, Credit Agricole, heeft bekend gemaakt dat het 500 bannen gaat schrappen bij één van haar dochterbedrijven. De bank kan bij analisten op weinig sympathie rekenen. Het aandeel staat op basis van consensus op de één na laatste plaats binnen haar sector. Alleen het Nederlandse Van Lanschot staat er nog slechter voor bij analisten.

Schrappen
Credit Agricole gaat bij haar dochterbedrijf Calyon 500 banen schrappen. Caylon is gespecialiseerd in zakenbankieren en erg getroffen door de kredietcrisis. In de voorbije drie kwartalen zijn de verliezen bij Caylon opgestapeld tot een bedrag van 3,55 miljard euro. De kredietcrisis heeft ervoor gezorgd dat Caylon forse afschrijvingen heeft moeten doen op haar kredietportefeuille. Met het schrappen van de 500 banen hoop Credit Agricole eind 2009 een besparing te creëren van 300 miljoen euro.

Achteraan in peloton
Van alle banken is Credit Agricole het één na slechtst gewaardeerde aandeel. Alleen het Nederlandse Van Lanschot wordt nog negatiever gewaardeerd.

Voor het aandeel Credit Agricole staan op dit moment 4 koop-, 11 houd- en 6 verkoopadviezen uit. Er zit nog een redelijke diversiteit in de recent afgegeven koersdoelen. Het laagste koersdoel is op dit moment afgegeven door Credit Suisse , op 12,50 euro. Het hoogste koersdoel is 18,50 euro, afgegeven door de analisten van Lehman Brothers. Het gemiddeld koersdoel is op dit moment vastgesteld op 15,84 euro wat een gemiddeld rendement oplevert van 7,76%.

Net als de meeste andere financials heeft Credit Agricole last van de kredietcrisis. De koers van het aandeel is vanaf september 2007 tot nu gedaald van 27 euro tot ongeveer 25 euro.

Voor geheel 2008 verwachten de analisten gepolst door Reuters dat Credit Agricole een omzet zal behalen van ongeveer 17,3 miljard euro. In 2007 behaalde het concern een omzet van 16,8 miljard euro.

De winst per aandeel wordt door de analisten voor geheel 2008 geschat op 86 cent. In 2007 bedroeg de wpa nog 1,11 euro.