Resultaten Wells Fargo nipt onder de consensus

De resultaten van Wells Fargo (een grote deelneming van Warren Buffett) over het derde kwartaal waren lager dan verwacht. Het bedrijf zegt meer te lijden hebben onder de lage rente en gestegen operationele kosten. Het nettoresultaat kwam uit op 2,04 miljard dollar. Dit betekent een winst per aandeel van 42 cent. De consensus van de analisten lag op 44 cent. Ook Wells Fargo zag net als diverse andere grote Amerikaanse banken meer instroom bij haar depositos.

Verder boekte het bedrijf meer omzet bij haar hypothekenkant en profiteerde ze van de hogere aandelenmarkten.

Beleggers in het aandeel Wells Fargo kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Wells Fargo tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,2 dollar. Het dividendrendement van Wells Fargo ligt hiermee op 4,85 procent. Het gemiddelde dividend van de banken ligt op een schamele 0,51 procent.

Historische dividendrendementen Wells Fargo

Over 2020 komt de omzet volgens de analisten uit op 71,6 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen het concern 85,06 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Wells Fargo in beeld plus taxaties 2020

koersdata

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 482 miljoen dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Wells Fargo's resultaat per aandeel op een winst van 12 cent. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op een extreme 206,17 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Wells Fargo's beurswaarde 113,34 miljard dollar. Het aandeel Wells Fargo was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Wells Fargo 48 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 22 en de 55 dollar.

Historische beurskoersen Wells Fargo

koersdata wellsfargo

Klikt u hier voor dividend aandeel Wells Fargo. Het aandeel staat om 19.38 4,81 procent lager op 24,74 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.