Snap start met muziek aanbod

Snap ziet omzet fors stijgen

Het Amerikaanse sociale mediabedrijf Snap gaat gebruikers de mogelijkheid geven om muziek bij hun foto's en video's te kunnen plaatsen. Deze toepassing lijkt volgens The Street op die van TikTok (in handen van het Chinese Bytedance). Het bedrijf gaf aan streng te zullen handhaven in het geval van aanstootgevende religieuze en godsdienstige teksten.

Over het tweede kwartaal boekte Snap een verlies per aandeel van 23 cent. Dit was een jaar terug 19 cent per aandeel verlies. De onzet steeg in het tweede kwartaal met 17 procent naar 454 miljoen dollar.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 2,19 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 1,72 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Snap in beeld plus taxaties 2020

koersdata

De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettoverlies van 301 miljoen dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een verlies per aandeel van 18 cent. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op -155,89 te liggen.

De consensus van de analisten luidt dat Snap geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een summiere 0,48 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Snap' nu rond de 28,04 miljard dollar. Het aandeel Snap was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Snap maar liefst 104 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 8 en de 28 dollar.

Historische koersen Snap voorbije 10 jaar

koersdata snap

Klikt u hier voor dividend aandeel Snap. Het aandeel sloot maandag op 28,06 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.