Snap neemt de Parijse neurotech startup NextMind over

  • Socialmediabedrijf Snap (SNAP) heeft de in Parijs gevestigde neurotech-startup NextMind overgenomen.
  • De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.
  • NextMind heeft een niet-invasieve hersencomputerinterfacetechnologie gebouwd die hersenactiviteit kan vertalen in digitale commando's, waardoor gebruikers visuele interfaces in realtime kunnen besturen.
  • Deze technologie bewaakt neurale activiteit om de intentie van een gebruiker te begrijpen bij interactie met een computerinterface, waardoor ze op een virtuele knop kunnen drukken door er simpelweg op te focussen.
  • Het NextMind-team blijft opereren vanuit Parijs.
  • De overname zal helpen bij het versnellen van augmented reality-onderzoeksinspanningen op de lange termijn binnen Snap Lab.
  • Snap Lab is gericht op het ontwikkelen van apparaten die het augmented reality-platform van Snap (NYSE:SNAP) vooruithelpen, met doorlopende programma's om de mogelijkheden voor de toekomst van de Snap Camera te verkennen, waaronder Spectacles.

    Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Santa Monica volgens de analisten uit op 5.5 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 4.12 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Snap in beeld plus taxaties 2021

    koersdata

    De meeste analisten gaan voor 2022 uit van een nettowinst van 582 miljoen dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 34 cent. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor een erg hoge 85.09.

    Voor dit jaar verwachten de analisten dat het bedrijf geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividend van de uitgeverijen ligt op een prima 1.99 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 36.1 miljard dollar. -48

    Om 17.38 koerst het aandeel 4.96 procent lager op 28.93 dollar.

    Koershistorie Snap 2010-2022

    koersdata snap

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.