Lennox beter dan verwacht

Het Amerikaanse constructiebedrijf Lennox, dat vooral in klimaatbeheer gespecialiseerd is, boekte over het derde kwartaal beter dan verwachte cijfers. Het bedrijf had vooral meer omzet uit de civiele sector. Bij het zakelijke segment was er een terugloop doordat veel bouwprojecten van bedrijven nu stil liggen. Over de het derde kwartaal verdiende het bedrijf 1,06 miljard dollar. In het derde kwartaal van 2019 lag haar omzet op 1,03 miljard dollar.

Voor dit jaar verwacht het bedrijf een winst per aandeel tussen de 9,05 en de 9,65 dollar.

Over 2020 komt de omzet volgens de analisten uit op 3,52 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 3,81 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Lennox International in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 342 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 8,98 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 31,01.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,05 dollar. Lennox International's dividendrendement komt hiermee uit op 1,1 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de constructiebedrijven ligt op een magere 0,32 procent.

Lennox International's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 11,1 miljard dollar. Het aandeel Lennox International was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Lennox International 15 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 163 en de 297 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Lennox International

fundamenteel onderzoek lennoxinternational

Klikt u hier voor dividend aandeel Lennox International. Het aandeel staat om 22.10 3,39 procent lager op 278,45 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.