Coca-Cola merkt vraaguitval, resultaten echter beter dan verwacht

De resultaten van Coca-Cola over het afgelopen kwartaal waren boven de consensus. De winst per aandeel kwam op 55 cent uit. Dit was 9 cent minder dan een jaar terug maar de meeste analisten hadden op een hogere daling gerekend. De omzet daalde met 11 procent naar 8,7 miljard dollar. Coca-Cola gaf aan dat de vraag vanuit de horeca en de sportstadions natuurlijk door de covid-19 pandemie fors is gezakt maar dat daarentegen er wel meer omzet is bij de supermarkten.

Coca-Cola gaf verder aan om circa 200 merknamen te gaan schrappen. Dit komt neer op helft van haar totaal.

De omzet van Coca-Cola over dit jaar komt uit op 32,96 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 37,27 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Coca-Cola in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Coca-Cola Cola Randstad Tilburg ©

Coca-Cola
Coca-Cola


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 8,08 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 1,87 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 27,1 te liggen.

Fors dividend Coca-Cola

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,64 dollar. Coca-Cola's dividendrendement is dus 3,24 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de drankenproducenten ligt op een magere 0,3 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Coca-Cola's totale beurswaarde 216,3 miljard dollar. Het aandeel Coca-Cola was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Coca-Cola 4 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 36 en de 60 dollar.

Historische beurskoersen Coca-Cola

koersgrafieken coca-cola

Klikt u hier voor dividend aandeel Coca-Cola. Om 17.45 staat het aandeel 0,44 procent hoger op 50,68 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.