Coca-Cola nadert overname en waardeert BodyArmor op $ 8 miljard

 • Coca-Cola (NYSE:KO) staat op het punt een meerderheidsbelang te kopen in sportdrankproducent BodyArmor in een deal die het bedrijf waardeert op ~$8 miljard, meldt Bloomberg.
 • Een deal zou Coca-Cola 's hydratatie-, sport- en koffiesegment versterken, waar de belangrijkste sportdrank van het bedrijf, Powerade, een verre concurrent is van PepsiCo 's Gatorade.
 • Zelfs in combinatie met BodyArmor zouden de Coca-Cola-producten ongeveer 23% van de sportdrankmarkt in handen hebben, ruim achter de 68% van Gatorade, meldt Bloomberg, daarbij verwijzend naar Euromonitor.
 • Coca-Cola rapporteerde onlangs beter dan voorspelde Q3-resultaten en gaf sterke vooruitzichten voor het hele jaar.

  Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Atlanta volgens de analisten uit op 38.08 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 33.01 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Coca-Cola in beeld plus taxaties 2021

  koersgrafieken

  Coca-Cola blikjesautomaat ©

  Coca-Cola
  Coca-Cola


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 9.94 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 2.29 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 24.72.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.67 dollar. Coca-Cola 's dividendrendement komt hiermee uit op 2.95 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de drankensector ligt op een aantrekkelijke 1.7 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 62 dollar

  Independent Research, Cowen and Company en Credit Suisse gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 242.33 miljard dollar. 8

  Het aandeel sloot maandag op 56.62 dollar.

  Koershistorie Coca-Cola 2007-2021

  koersgrafieken coca-cola

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.