Koersdoelverlagingen voor Imperial Tobacco door prijzenoorlog Spanje

Analisten stellen dat de recente prijzenoorlog tussen sigarettenfabrikanten in Spanje een negatieve invloed zal hebben op de winst per aandeel van Imperial Tobacco voor het lopende boekjaar. Mede daarom hebben zij over de afgelopen dagen hun taxaties voor het aandeel neerwaarts bijgesteld.

Door onze redactie

Koersdoelverlagingen
De Zwitserse zakenbank Credit Suisse heeft zijn koersdoel voor Imperial Tobacco verlaagd van 2420 GBp naar 2350 GBP, naar aanleiding van een verlaging van de verwachte winst per aandeel. De analisten verwachten dat de recente negatieve prijsontwikkeling in Spanje van invloed zal zijn op de resultaten. Credit Suisse heeft voor het aandeel een ‘outperform-advies’ uitstaan.

Berenberg Bank heeft zijn advies voor Imperial Tobacco neerwaarts bijgesteld van ‘buy’ naar ‘hold’, waarbij het koersdoel van 2350 GBp naar 2200 GBp is gegaan. De belangrijkste reden voor de negatieve stemming is de zwakke prestaties van de tabakbedrijven in Spanje, zo stelt analist Erik Bloomquist. Bovendien investeert Imperial Tobacco volgens hem niet in gelijke mate in innovatieve producten als haar concurrentie.

Analist Adam Spielman van Citigroup heeft zijn koersdoel voor Imperial Tobacco verlaagd van 2300 GBp naar 2175 GBp, waarbij het advies is blijven staan op ‘hold’. De prijzenoorlog tussen sigarettenproducenten in Spanje kan de onderneming meer als 150 miljoen euro gaan kosten, zo rekent de analist voor. Daarom heeft hij zijn winstverwachtingen voor het boekjaar 2011/2012 verlaagd met 4%.

Verwacht rendement op ruim 6%
Door de diverse koersdoel verlagingen bedraagt het gemiddeld koersdoel nu 2186,82 GBp, wat een verwacht rendement oplevert van ruim 6%. Verder is de consensus positief, met 10 koop- en 2 houdadviezen.