Gilead kan Remsdesivir niet voor Covid-19 gebruiken

Vandaag stak de WHO een stokje voor het gebruik van Remsdesivir (ook wel Veklury genoemd) door Gilead Sciences om te gebruiken voor de behandeling van Covid-19 patiënten. Volgens een artikel in de British Medical Journal (BMJ) heeft het middel geen meerwaarde inzake Covid-19 zo meldt The Street.

Topman Chris Ridley gaf op CNBC aan teleurgesteld te zijn want hij noemt het wel de standaard voor de behandeling van Covid-19 patiënten. Inmiddels wordt Remsdesivir al in 50 landen gebruikt.

"Onderzoek WHO is controversieel"


Eerder dit jaar kreeg president Donald Trump in oktober dit middel ook al toegediend.

De omzet van het concern uit Foster City over dit jaar komt uit op 23,64 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 22,45 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Gilead Sciences in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

Gilead Sciences Kite coronatest Hoofddorp ©

Gilead Sciences
Gilead Sciences


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 8,36 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 6,6 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 9,19 te liggen.

Fors dividend Gilead Sciences

De consensus van het dividend ligt op 2,71 dollar per aandeel. Gilead Sciences 's dividendrendement komt dus op 4,47 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de biotechnologiesector ligt op een nihile 0,05 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 5 februari een interim-dividend van 68 cent uit zal gaan keren.

Laatste taxaties rond de 73 dollar

De meest recente adviezen voor het biotechbedrijf zijn afkomstig van Morgan Stanley , RBC Capital Markets en Credit Suisse .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 77,73 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel 4 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 57 en de 86 dollar.

Historische koersen Gilead Sciences afgelopen 10 jaar

fundamantele data gileadsciences

Klikt u hier voor dividend aandeel Gilead Sciences. Het aandeel staat om 16.51 1,41 procent lager op 60,63 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.