Galapagos verkoopt Fidelta aan Selvita

Galapagos en het Poolse Selvita kondigden vandaag aan dat ze een overeenkomst hebben getekend waarbij Selvita 100% van de uitstaande aandelen in Fidelta d.o.o. overneemt voor een bedrag van €31.2M te vermeerderen met de gebruikelijke verrekeningenvan contanten en werkkapitaal.

Fidelta is partner Galapagos

Fidelta is actief met contractonderzoek binnen de Galapagos , met name op het gebied van ontstekingen, fibrose en anti-infectiva. Bij Fidelt zijn nu 181 werknemers in dienst, waaronder meer dan 150 wetenschappers, die diensten voor geneesmiddelenonderzoek leveren aan de biotech- en farmaceutische industrie, met een bewezen staat van dienst van succesvolle projecten gedurende vele jaren. Fidelta heeft bijna 6.000 m2 onderzoeksruimte in Zagreb, Kroatië. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden voor closing en zal vermoedelijk worden afgerond op 4 januari 2021.

Galapagos is een volledig geïntegreerd biofarmaceutisch bedrijf met een pijplijn van potentiële medicijnen met een nieuw werkingsmechanisme en commerciële activiteiten in Europa; als zodanig passen de activiteiten die Fidelta aanbiedt niet meer in zijn strategie.

Na afronding van de overname zal Fidelta volledig worden geconsolideerd onder de Selvita groep, en blijven opereren onder de naam Fidelta.

Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Malines (Mechelen) volgens de analisten uit op 531,06 miljoen euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 895,89 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Galapagos in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Galapagos Beagle Zernike ©

Galapagos
Galapagos


De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettoverlies van 261 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een verlies per aandeel van 4,03 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op -26,08.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de biotechnologiebedrijven ligt op een summiere 0,05 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 115 euro

UBS , JP Morgan en RBC Capital Markets gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 5,72 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel 39 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 98 en de 253 euro.

Historische koersen Galapagos voorbije 10 jaar

aandelenanalyse galapagos

Klikt u hier voor dividend aandeel Galapagos. Om 12.51 stond het aandeel 0,19 procent lager op 105,1 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.