Ford krijgt downgrade van Morgan Stanley

Langzame groei elektrische auto's verwacht

De analisten van zakenbank Morgan Stanley verlaagden vandaag hun advies voor Ford van kopen naar neutraal bij een koersdoel van 9 dollar. De downgrade wordt mede gedaan door zorgen over de strategie voor de elektrische auto's zo lezen we op The Street.

Ford heeft met haar elekrische auto's nog erg veel nadeel van de traditionele verbrandingsauto's die nog steeds met veel hogere marges verkocht worden.

Tot aan 2025 verwachten de analisten dat Ford circa 263.000 elektrische auto's kan verkopen. Per 2030 zouden dat er 600.000 kunnen zijn. In 2030 zouden volgens de analisten de totale omzetten uit de elektrische takken zo'n 22 procent van de totale omzetten kunnen zijn.

De omzet van het bedrijf uit Dearborn over dit jaar komt uit op 117,83 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 155,9 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Ford Motor in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

Ford Dordrecht ©

Ford
Ford


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettoverlies van 20 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een verlies per aandeel van 3 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -315 te liggen.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 15 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 1,59 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een nihile 0,86 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 29 januari een interim-dividend van 4 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 37,8 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 7 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 4 en de 10 dollar.

Historische koersen Ford Motor 2007-2020

fundamenteel onderzoek fordmotor

Klikt u hier voor dividend aandeel Ford Motor. Het aandeel staat om 17.04 3,86 procent lager op 9,45 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.