Koers Moderna op record door coronavaccin

Bij een koers van circa 157 dollar noteert het aandeel Moderna op haar hoogste niveau ooit. De totale marktkapitalisatie van het bedrijf nam dit jaar met ruim 50 miljard dollar toe. De totale marktkapitalisatie ligt nu rond de 75 miljard dollar. De grote katalysator van deze stijging is uiteraard de ontwikkeling van het coronavaccin door het bedrijf. Eerder deze week stelde het bedrijf een vaccin te hebben met een 100 procent effectiviteit.

Het bedrijf zou op 12 januari bij de EMA (European Medicines Agency) een verzoek willen indienen om het vaccin op de Europese markten te mogen aanbieden.

Koers Moderna op record

Koers moderna

De omzet van het concern uit Cambridge over dit jaar komt uit op 446,08 miljoen dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 60,21 miljoen dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Moderna Inc in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettoverlies van 642 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een verlies van 1,74 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op -87,78 te liggen.

Dividenduitkeringen worden van het concern niet verwacht. Het doorsnee dividend van de producenten van huishoudelijke goederen ligt op een schamele 0,29 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 50,22 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel maar liefst 673 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 18 en de 154 dollar.

Historische koersen aandeel Moderna Inc

aandelenanalyse modernainc

Klikt u hier voor dividend aandeel Moderna Inc. Het aandeel staat om 18.15 1,72 procent hoger op 152,74 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.