Stevige vraag nieuwe Intel processoren

Het ziet er naar uit dat Intel een stevige vraag zal krijgen naar haar nieuwe processoren die in het volgende kwartaal gelanceerd gaan worden. Intel zal dan haar nieuwe 10nm Ice Lake server processor op de markt gaan brengen. Fujikura, Intel 's partner voor koelingssystemen, gaf aan rekening te houden met een grotere vraag. Naast Intel ziet ook haar grote concurrent AMD de vraag naar chips fors toenemen. Net als Intel komt ook AMD begin 2021 met haar nieuwe processor: de Milan EPYC. Door de gestegen eisen aan de processoren stijgt ook hun energieverbruik en daarmee ook de vraag naar koelingproducten.

Fujikura gaat daarom op haar locaties in Thailand en Taiwan de productie hiervoor uitbreiden. Jentech Precision, een concurrent van Fujikura, levert zowel aan Intel als aan AMD.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Santa Clara op 75,33 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 71,97 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Intel in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

Intel Eindhoven Nederland ©

Intel
Intel


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 20,73 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 4,88 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 9,73.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1,32 dollar. Intel 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 2,78 procent. Het doorsnee dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een summiere 0,21 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 5 februari een interimdividend van 33 cent uit zal gaan keren.

Jongste koersdoelen rond de 64 dollar

UBS , KBC Securities en JP Morgan gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 214,33 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel 17 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 44 en de 69 dollar.

Historische koersen Intel afgelopen 10 jaar

beurskoers intel

Klikt u hier voor dividend aandeel Intel. Het aandeel sloot vrijdag op 47,46 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.