Citigroup verhoogt Micron Technology naar kopen

De analisten van Citigroup verhoogden vandaag hun advies voor Micron Technology van verkopen naar kopen en gaven hun koersdoel een flinke opzwieper van 65 naar 100 dollar. Analist Christopher Dan schrijft over een enorme ommezwaai in de markt voor geheugenkaarten en processoren. Hij spreekt nu van de grootste disbalans in de markt qua aanbod en vraag sinds 2017. Bij Deutsche Bank wordt het koersdoel met 10 dollar verhoogd naar 85 dollar en bij RBC Capital Markets gaat het koersdoel naar 83 dollar (van 57 dollar).

Verwachtingen Micron Technology

Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Boise volgens de analisten uit op 24,39 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 21,44 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Micron Technology in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

micron ©

micron
micron


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 4,25 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 3,87 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 19,13 uit.

Analisten rekenen er niet op dat het bedrijf dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een nihile 0,21 procent.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 81,9 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 38 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 31 en de 79 dollar.

Historische koersen Micron Technology

aandelenanalyses microntechnology

Klikt u hier voor dividend aandeel Micron Technology. Om 22.00 koerst het aandeel 4,33 procent hoger op 74,05 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.