Cognizant doet dit jaar al haar derde overname

Cognizant neemt softwarebedrijf Magenic over om de activiteiten van Softvision te versterken
 • Bij zijn derde acquisitie in 2021 nam Cognizant (NASDAQ: CTSH) softwareontwikkelingsdienstenbedrijf Magenic Technologies over voor niet-openbaar gemaakte voorwaarden. De deal zal naar verwachting in het eerste kwartaal worden afgerond.
 • Nadat de deal is gesloten, wordt Magenic toegevoegd aan Cognizant Softvision en helpt het de voetafdruk van softwareproducten te vergroten.
 • Magenic levert Agile software en cloudontwikkeling, DevOps, ervaringsontwerp en adviesdiensten in een reeks van industrieën, waaronder financiële dienstverlening, farmaceutica en productie.
 • Cognizant had de Softvision-activiteiten in 2018 overgenomen.
 • Eerder deze maand kondigde Cognizant de aankopen aan van het Australische data-analysebedrijf Servian en cloudtransformatie-specialist Linium.

  Fundamentals Cognizant

  De omzet van het bedrijf uit Teaneck over dit jaar komt uit op 16.72 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 16.78 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Cognizant in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyse

  Cognizant Amsterdam ©

  Cognizant
  Cognizant


  De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 1.91 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 3.62 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 21.98 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 87 cent. Cognizant 's dividendrendement komt neer op 1.09 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de hardwareproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0.32 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 45.9 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 31 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 40 en de 83 dollar.

  Koershistorie Cognizant 2007-2020

  aandelenanalyse cognizant

  Klikt u hier voor dividend aandeel Cognizant. Het aandeel sloot dinsdag op 79.55 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.