Analisten verwachten over 2020 dalende omzet Sligro

Morgen komt het Nederlandse Sligro met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Veghel op 1.94 miljard euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 2.4 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Sligro in beeld plus taxaties 2020

koersdata

Sligro Utrecht vrachtauto ©

Sligro
Sligro


De analisten rekenen voor 2020 op een nettoverlies van 82 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Sligro 's resultaat per aandeel op een verlies van 1.18 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op -15.53 te liggen.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 35 cent verwacht. Het dividendrendement van Sligro ligt hiermee op 1.91 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de supermarkten ligt op een nihile 0.45 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 18 euro

Kepler Capital Markets, DeGroof Petercam en ING gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 808.71 miljoen euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf januari vorig jaar staat het aandeel 30 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 12 en de 26 euro.

Historische beurskoersen aandeel Sligro

koersdata sligro

Klikt u hier voor dividend aandeel Sligro. Om 11.19 staat het aandeel 1.2 procent hoger op 18.32 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.