Ford verder met Google inzake voertuigverbinding

  • Ford (F + 5,9%) kondigt een strategisch partnerschap aan met Alphabet (NASDAQ: GOOGL) om de transformatie te versnellen en de beleving van verbonden voertuigen opnieuw uit te vinden.
  • Ford heeft Alphabet Cloud ook uitgeroepen tot voorkeurscloudprovider om haar kunstmatige intelligentie en machine learning te benutten.
  • Als onderdeel van het nieuwe, zesjarige partnerschap zullen miljoenen toekomstige Ford- en Lincoln-voertuigen tegen alle prijscategorieën worden aangedreven door Android, met ingebouwde Google-apps en -services.
  • "Terwijl Ford de meest diepgaande transformatie in onze geschiedenis voortzet met elektrificatie, connectiviteit en zelfrijdend rijden, vormen Alphabet en Ford samen een innovatiekrachtcentrale die echt in staat is om onze klanten een superieure ervaring te bieden en ons bedrijf te moderniseren", aldus Ford CEO Jim Farley.
  • Vanaf 2023 zullen Ford- en Lincoln-klanten wereldwijd profiteren van unieke digitale ervaringen die zijn gebouwd bovenop het Android-besturingssysteem en met ingebouwde Google-apps en -services.

    Fundamentals Ford

    De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Dearborn over dit jaar ligt volgens de analisten op 117.47 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 127.14 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Ford Motor in beeld plus taxaties 2020

    fundamenteel onderzoek

    Ford Apeldoorn ©

    Ford
    Ford


    Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 53 miljoen dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een verlies per aandeel van 2 cent over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op -568.5.

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 15 cent. Ford Motor's dividendrendement is dus 1.32 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een nihile 0.82 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 45.61 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 38 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 4 en de 12 dollar.

    Koershistorie Ford Motor 2007-2020

    fundamenteel onderzoek fordmotor

    Klikt u hier voor dividend aandeel Ford Motor. Het aandeel sloot donderdag op 11.37 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.