Tata Motors-eenheid JLR gaat volledig elektrisch, stelt Marc Llistosella aan als CEO

 • De volledige dochteronderneming van Tata Motors (NYSE: TTM) Jaguar Land Rover streeft ernaar tegen 2039 netto koolstofvrij te zijn.
 • Land Rover zal in de komende vijf jaar zes puur elektrische varianten produceren, en de eerste volledig elektrische variant komt in 2024.
 • Jaguar Land Rover is op weg naar een tweecijferige EBIT-marge en een positieve cashflow, met als doel om tegen 2025 een positieve cash na aftrek van schulden te behalen met een waardecreatiebenadering die kwaliteit en winst boven volume oplevert.
 • Jaguar en Land Rover zullen tegen 2030 puur elektrisch vermogen aanbieden, typeplaatje voor typeplaatje. Naast 100% van de Jaguar-verkopen, zal naar verwachting ongeveer 60% van de verkochte Land Rovers zijn uitgerust met nul-uitlaat-aandrijflijnen.
 • Jaarlijkse toezeggingen van ongeveer £ 2,5 miljard omvatten investeringen in elektrificatietechnologieën en de ontwikkeling van verbonden diensten om de reis en ervaringen van klanten te verbeteren, naast datacentrische technologieën die hun eigendomsecosysteem verder zullen verbeteren.
 • In een ander evenement op 12 februari benoemt Tata Motors (TTM) de heer Marc Llistosella tot CEO en gedelegeerd bestuurder, met ingang van 1 juli 2021.

  Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Mumbai volgens de analisten uit op 2.5 miljard rupi. Dit is licht minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 2610.68 miljard rupi verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Tata Motors in beeld plus taxaties 2020

  aandeel

  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettoverlies van 34.8 miljard rupi. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een verlies per aandeel van 9.43 rupi. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op -34.34.

  Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf vermoedelijk wel een dividend uitkeren. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1 cent. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een magere 1.36 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 935.07 miljard rupi. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 104 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 64 en de 342 rupi.

  Historische koersen aandeel Tata Motors

  aandeel tatamotors

  Klikt u hier voor dividend aandeel Tata Motors. Om 11.29 staat het aandeel 3.71 procent lager op 323.85 rupi.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.