AstraZeneca's COVID-19-vaccin wint Australische toewijzing

 • De Australische regulator keurt het vaccin van AstraZeneca (NASDAQ: AZN) goed als het tweede vaccin tegen COVID-19.
 • Het product van Pfizer (NYSE: PFE) zal volgende week in Australië verkrijgbaar zijn en zal in twee doses worden gegeven met een tussenpoos van drie weken, terwijl de dosis van AstraZeneca in twee doses zal worden toegediend met een tussenpoos van 12 weken.
 • De Therapeutic Goods Administration ontdekte dat het AZN-vaccin veilig en effectief was. Minister van Volksgezondheid Greg Hunt zei dat het AstraZeneca-vaccin ernstige COVID-19-ziekte zal voorkomen.
 • Premier Scott Morrison zal worden gevaccineerd met de PFE-injectie en Hunt met AZN als blijk van vertrouwen in beide vaccins.
 • Australië heeft 53,8 miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin gecontracteerd en 50 miljoen daarvan zullen in Australië worden geproduceerd.
 • De overheid heeft ook gezorgd voor 20 miljoen doses Pfizer-vaccins voor een bevolking van 26 miljoen.

  Fundamentals Astrazeneca

  Beleggers in het aandeel Astrazeneca kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Astrazeneca nu één van de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 284 GBp. Astrazeneca 's dividendrendement komt hiermee uit op 3.81 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciesector ligt op een magere 0.38 procent.

  Historische dividendrendementen Astrazeneca

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Cambridge volgens de analisten uit op 30.94 miljard GBp. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 26.62 miljard GBp verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Astrazeneca in beeld plus taxaties 2020

  fundamenteel onderzoek

  Astrazeneca Kantoor Nijmegen Nederland ©

  Astrazeneca
  Astrazeneca


  De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 6.83 miljard GBp. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 505 GBp. De koers/winstverhouding komt hiermee op 14.76 te liggen.

  Laatste taxaties rond de 8044 GBp

  HSBC , KBC Securities en UBS gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 9780.68 miljard GBp. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel 1 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 5871 en de 10120 GBp.

  Historische koersen Astrazeneca voorbije 10 jaar

  fundamenteel onderzoek astrazeneca

  Klikt u hier voor dividend aandeel Astrazeneca. Om 13.27 stond het aandeel 2.08 procent lager op 7454 GBp.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.