Analisten verwachten over 2020 dalende omzet Covestro

Covestro gaat morgen haar cijfers over het voorbije kwartaal bekend maken. De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Leverkusen over dit jaar ligt volgens de analisten op 10.71 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 12.41 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Covestro in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Covestro Antwerpen Belgie ©

Covestro
Covestro


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 456 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 2.45 euro verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 24.53.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.2 euro verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 2 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de chemiesector ligt op een magere 0.85 procent. Volgens de consensus zal het bedrijf op 30 juli een interim-dividend van 1200 euro uit zal gaan keren.

Recentste taxaties rond de 54 euro

Baader Bank, UBS en HSBC gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 10.98 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 52 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 24 en de 60 euro.

Historische koersen Covestro

aandelenanalyse covestro

Klikt u hier voor dividend aandeel Covestro. Het aandeel staat om 17.35 2.45 procent hoger op 60.1 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.