General Motors breidt VS productie uit ivm tekort aan chips

 • General Motors (GM -1,2%) zegt dat het de productieverlagingen in drie Noord-Amerikaanse fabrieken zal verlengen en een vierde fabriek aan de lijst zal toevoegen vanwege het wereldwijde tekort aan halfgeleiderchips.
 • Belangrijk is dat de verlengde bezuinigingen de voorspelling van GM van vorige maand dat het tekort aan chips dit jaar tot $ 2 miljard zou kunnen verminderen, niet veranderen.
 • De autofabrikant trok zich ook niet terug op de opmerking van CFO Paul Jacobson vorige week dat de chipvoorraden tegen de tweede helft van het jaar weer normaal zouden moeten zijn.

  Fundamentals GM

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Detroit volgens de analisten uit op 139.95 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 122.49 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten General Motors in beeld plus taxaties 2020

  koersdata

  GM Rotterdam Opel garage ©

  GM
  GM


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 7.64 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 5.18 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 10.38.

  De consensus van het dividend ligt op 73 cent per aandeel. General Motors 's dividendrendement komt hiermee uit op 1.36 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een magere 1.36 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 75.25 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 87 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 57 dollar.

  Historische beurskoersen General Motors

  koersdata generalmotors

  Klikt u hier voor dividend aandeel General Motors. Om 21.11 staat het aandeel 1.86 procent hoger op 53.75 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.