Honda stopt tijdelijk de productie in alle fabrieken in de VS en Canada

Honda schort werk in VS en Canada voor 1 week op

  • Honda (NYSE: HMC) zal de productie van de meeste autofabrieken in de VS en Canada een week opschorten vanwege problemen met de toeleveringsketen, meldt Reuters.
  • Een woordvoerder van het bedrijf noemt de impact van COVID-19, het tekort aan microchips, de opstoppingen in verschillende havens en het strenge winterweer van de afgelopen weken als redenen voor de opschorting van de week van 22 maart.
  • Het aantal betrokken voertuigen is niet duidelijk, maar Honda zegt dat "inkoop- en productieteams werken om de impact van deze situatie te beperken".
  • Honda produceert doorgaans ~ 30.000 voertuigen per week in de Verenigde Staten en Canada.
  • Het tekort aan chips heeft de meeste wereldwijde autofabrikanten schade berokkend, waaronder General Motors , dat de productie in verschillende fabrieken heeft teruggeschroefd en waarschuwde dat het tekort wel $ 2 miljard aan inkomsten van dit jaar zou kunnen doen oplopen.

    Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Minato-Ku volgens de analisten uit op 113.85 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2020 toen de omzet 14931.01 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Honda Motor Company in beeld plus taxaties 2020

    aandelenanalyse

    De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 4.13 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2.38 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 13.38 te liggen.

    De consensus van het dividend ligt op 81 cent per aandeel. Honda Motor Company 's dividendrendement komt hiermee uit op 2.54 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaartsector ligt op een summiere 0.12 procent.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 56.04 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 58 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 19 en de 32 dollar.

    Historische koersen Honda Motor Company voorbije 10 jaar

    aandelenanalyse hondamotorcompany

    Klikt u hier voor dividend aandeel Honda Motor Company. Om 17.28 stond het aandeel 3.01 procent lager op 31.85 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.