Goedkeuring erkoop onderdeel Eaton aan Danfoss

 • Eaton 's (ETN + 0,9%) geplande verkoop van 3,3 miljard dollar van zijn hydraulica-activiteiten aan Danfoss wordt goedgekeurd door antitrusthandhavers van de Europese Unie, nadat het Deense industriële bedrijf ermee had ingestemd om enkele eenheden te verkopen om mededingingsbezwaren weg te nemen.
 • Danfoss zal een aantal bedrijven in Duitsland, Polen en de VS verkopen, terwijl sommige Eaton-productielijnen van bepaalde componenten zullen worden overgebracht naar de Amerikaanse faciliteit omdat ze zullen worden verkocht. prijzen opdrijven en concurrentie verminderen.
 • Eaton en Danfoss, grote spelers op de wereldwijde markt voor hydraulische componenten, maakten de deal in januari 2020 bekend.
 • De inkomsten van Eaton in 2020 werden gekwetst door de pandemie, maar verschillende recente overnames zouden de cycliciteit moeten verminderen.

  Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Dublin volgens de analisten uit op 17.81 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2020 toen het concern 17.86 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Eaton in beeld plus taxaties 2020

  beurskoers

  Eaton Nederland Hengelo fabriek ©

  Eaton
  Eaton


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 2.18 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 5.64 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 23.84 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.03 dollar. Eaton 's dividendrendement komt hiermee op 2.25 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de constructiebedrijven ligt op een nihile 0.84 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 55.57 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 86 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 69 en de 141 dollar.

  Historische koersen Eaton voorbije 10 jaar

  beurskoers eaton

  Klikt u hier voor dividend aandeel Eaton. Om 14.46 staat het aandeel 0.91 procent lager op 134.45 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.