Sanofi breidt uit in Canada ivm vaccins

Sanofi bouwt een nieuwe faciliteit in Canada om de aanvoer van griepvaccins te stimuleren

 • Sanofi (NASDAQ: SNY) kondigt een investering aan van meer dan € 600 miljoen in een nieuwe productiefaciliteit voor vaccins op haar bestaande locatie in Toronto, Canada.
 • De investering in een nieuwe faciliteit zal zorgen voor extra antigeen- en vulcapaciteit voor Sanofi's Fluzone High-Dose Quadrivalent influenzavaccin, waardoor de beschikbaarheid van het aanbod in Canada, de Verenigde Staten en Europa wordt vergroot.
 • Sanofi verwacht dat deze nieuwe faciliteit in 2026 operationeel zal zijn, na ontwerp, constructie, testen en kwalificatie van de faciliteit en apparatuur.
 • Het Fluzone High-Dose Quadrivalent influenzavaccin wordt momenteel exclusief vervaardigd door Sanofi Pasteur, de wereldwijde business unit van Sanofi vaccins, op de locatie in Swiftwater, Pennsylvania in de Verenigde Staten.

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Parijs volgens de analisten uit op 37.58 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2020 toen het concern 37.37 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Sanofi-Aventis in beeld plus taxaties 2020

  historische koersen

  Sanofi Berlijn ©

  Sanofi
  Sanofi


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 7.78 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 6.11 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13.78 uit.

  Fors dividend Sanofi-Aventis

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3.3 euro verwacht. Sanofi-Aventis 's dividendrendement komt neer op 3.92 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciesector ligt op een magere 0.72 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 94 euro

  Credit Suisse , Barclays en Goldman Sachs gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 105.57 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf april vorig jaar staat het aandeel 10 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 75 en de 96 euro.

  Historische beurskoersen Sanofi-Aventis

  historische koersen sanofi-aventis

  Het aandeel sloot donderdag op 84.2 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.