BP verkoopt een belang van $ 700 miljoen in JV pijpleidingen aan Sixth Street

 • BP heeft een belang van 49% in zijn Amerikaanse transport- en bezorgmaatschappij verkocht aan investeringsmaatschappij Sixth Street voor ~ $ 700 miljoen, meldt Bloomberg.
 • De verkoop van het belang in BP Pipelines, inclusief pijpleidingen die verbonden zijn met Whiting, de grootste raffinaderij van het bedrijf, zal volgens het rapport de basis vormen voor een joint venture voor toekomstige midstream-investeringen.
 • BP zei vorige week dat het zijn streefcijfer voor het verminderen van de nettoschuld van $ 35 miljard heeft bereikt, deels dankzij het ontvangen van eerder dan verwachte opbrengsten uit de verkoop van activa, waaronder de verkoop van een belang van 49% in een gecontroleerd filiaal dat bepaalde Amerikaanse 'onshore' ruwe logistieke activa. "

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit London volgens de analisten uit op 255.08 miljard GBp. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 180.37 miljard GBp verdiende.

  Historische omzetten en resultaten BP in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyse

  BP tankstation Auckland ©

  BP
  BP


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 7.88 miljard GBp. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 38 GBp. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 7.68 te liggen.

  Fors dividend BP

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 21 GBp. BP 's dividendrendement komt dus op 7.2 procent uit. Het doorsnee dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een prima 3.08 procent.

  Laatste taxaties rond de 368 GBp

  Deutsche Bank , Jefferies & Co. en Goldman Sachs gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 5904.72 miljard GBp. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds april vorig jaar staat het aandeel 7 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 189 en de 377 GBp.

  Historische beurskoersen BP

  aandelenanalyse bp

  Om 16.22 staat het aandeel 1.65 procent hoger op 291.75 GBp.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.