Clean Energy Fuels vormt 50-50 JV met BP Products North America

 • Clean Energy Fuels (NASDAQ: CLNE) maakt bekend dat het een 50-50 joint venture met BP heeft opgericht om nieuwe faciliteiten voor hernieuwbaar aardgas te ontwikkelen, te bezitten en te exploiteren bij zuivelfabrieken en andere landbouwfaciliteiten in Noord-Amerika, waarbij plannen worden uitgewerkt die aanvankelijk vorige maand werden onthuld .
 • BP en Clean Energy hebben toegezegd om respectievelijk $ 50 miljoen en $ 30 miljoen aan de joint venture te verstrekken, waarbij de initiële bijdrage van BP bestond uit alle onbetaalde hoofdsom en opgebouwde rente onder de leningsovereenkomst van december 2020.
 • Clean Energy Fuels heeft een enorme marktkans in het verschiet, maar het bedrijf is er niet in geslaagd om in de loop van de tijd winst te maken of zelfs maar de marges te verbeteren.

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Newport Beach op 322.39 miljoen dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 291.72 miljoen dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Clean Energy Fuels in beeld plus taxaties 2020

  financiële analyse

  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 1 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 1 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een forse 1033 te liggen.

  Analisten gaan er niet van uit dat het bedrijf over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de transport & logistieksector ligt op een aantrekkelijke 1.75 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 2.11 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 471 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2 en de 20 dollar.

  Historische koersen Clean Energy Fuels afgelopen 10 jaar

  financiële analyse cleanenergyfuels

  Het aandeel sloot woensdag op 10.33 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.