Analistenkorps rekent op omzetgroei Akamai

Morgen komt het Amerikaanse Akamai met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Cambridge volgens de analisten uit op 3.41 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 3.2 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Akamai in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 891 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 5.4 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 20.13 te liggen.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de internetbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1.12 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 17.61 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel 13 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 93 en de 125 dollar.

Historische beurskoersen Akamai

koersgrafieken akamai

Het aandeel sloot vrijdag op 108.7 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.