Omzet Akamai op hoogste niveau ooit aldus analisten

Morgen zal het Amerikaanse Akamai haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. De omzet van het concern uit over dit jaar komt uit op 3.82 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens het analistengilde dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is licht meer dan de opbrengsten over 2022 toen de omzet 3.62 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Akamai in beeld plus taxaties 2023

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 945 miljoen dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 6.11 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 21 uit.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat het bedrijf geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de IT-bedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 1.73 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 20.6 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 128.32 dollar.

Historische koersen Akamai afgelopen 17 jaar

koersgrafieken akamai

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.