AXA overwegend positief gewaardeerd

Het verzekeringsbedrijf AXA zit over heel de wereld. Des te meer redenen dat het bedrijf last heeft van de toch wel enigszins mondiale kredietcrisis. De toch als laatste afgegeven adviezen van analisten zijn vrij positief over het aandeel AXA . Analisten zijn niet eensgezind over het aandeel, maar het mag duidelijk zijn dat het aandeel merendeels koopadviezen krijgt.

CAC 40
Net zoals de meeste indices heeft de CAC 40 het ook zwaar te verduren. Met een koers van boven de 4000 in begin oktober heeft de CAC 40 ook de nodige daling meegekregen de afgelopen dagen. Het aandeel AXA is daar geen uitzondering van. Met een koers van rond de 233 euro begin oktober, heeft ook AXA een daling meegemaakt tot een koers van rond de 17 euro op het moment. Hieronder een grafiek die laat zien hoeveel het aandeel AXA en de CAC 40 gedaald en gestegen zijn in procenten in het laatste halfjaar. In de grafiek is duidelijk te zien dat AXA een duidelijke correlatie heeft met de CAC 40. Eind september heeft het aandeel ten opzichte van de CAC 40 een stijging gerealiseerd, maar is daarna weer in lijn gekomen met de CAC door een snelle daling van het aandeel mee te krijgen.


Bron: Wall Street Journal

Analisten overwegend positief
Analisten die adviezen hebben uitgegeven zijn overwegend positief. Met een totaal van 26 koop-, 12 houd- en 3 verkoopadviezen heeft AXA een positieve consensus en een rating van 4 van de 5 sterren. De laatste 4 adviezen die over het aandeel zijn afgegeven zijn 4 koopadviezen. Deze koopadviezen komen van: Raymond James, Morgan Stanley , Societe Generale en Natixis. Het laatste verkoopadvies komt van Oddo Securities met een koersdoel van 18.00 euro, wat nog boven de slotkoers van gisteren ligt. Het aandeel AXA staat met deze adviezen bovenaan in de sector verzekeraars. Concurrent Allianz heeft net een betere consensus en laat hiermee AXA net achter zich in de sector verzekeraars.

Voor het complete overzicht van de sector verzekeraars klik hier.

Fundamentals
Met een stijgende winst per aandeel van 2004 tot en met 2007, moet er in 2008 een kleine daling verwacht worden. De koers-winstverhouding is vanaf 2006 aan het dalen tot en met de verwachting van 2009. Dit komt omdat de winst per aandeel op een gelijk niveau blijft en de koers van het aandeel naar beneden gaat. Het dividend dat per aandeel wordt uitbetaald liet vanaf 2004 een stijging zien tot en met 2007. In 2008 wordt er geen dividend uitgekeerd, maar de verwachting voor 2009 ligt op 1.22 euro dividend.

Voor het complete overzicht Fundamentals klik hier.

De slotkoers van het aandeel eindigde gisteren op een bedrag van 16.33 euro. Gemiddeld genomen geven de analisten een koersdoel af van 28.94 euro. Dit zou een verwachte outperformance opleveren van 77.22%.