Analisten verwachten over 2021 stijgende omzet Alstom

Morgen komt het Franse Alstom met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. De omzet van het concern uit Saint-Ouen over dit jaar komt uit op 8.49 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 8.2 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Alstom in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

Alstom station Braunschweich ©

Alstom
Alstom


De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 416 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Alstom 's resultaat per aandeel op een winst van 1.66 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 28.11 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 42 cent. Alstom 's dividendrendement komt neer op 0.9 procent. Het doorsnee dividend van de industriële bouwkundige bedrijven ligt op een prima 1.59 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 52 euro

Deutsche Bank , Goldman Sachs en Credit Suisse gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 11.25 miljard euro. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf mei vorig jaar staat het aandeel maar liefst 39 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 33 en de 50 euro.

Historische koersen aandeel Alstom

fundamantele data alstom

Om 10.25 staat het aandeel 0.26 procent hoger op 46.66 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.